KENNEL POSH

År 2011

 

Detta år ställde vi inte ut i samma omfattning som de föregående åren.

Men vi hade under året flera framgångsrika dagar på de utställningar vi var närvarade på.

Under året har vi också varit på världsutställningen  i Paris och  en ny ras Kita (en Shiba ) har gjort entré.

Vi började året med att åka till Danmark där  Posh Playtime (äg Brigitte Winter kennel Fodnote) finns.Han debuterade genom att bli tredje bästa hane med res-cert i hård konkurrens.

På samma utställning deltog även Westie-World Glen Spey (u Posh Priceless och linjeavlad på kullsyskonen Posh Electra Glide och Posh Super Glide) som lyckades väl .Hon har under året vunnit flera cert , BIR och BIM både i Danmark och Sverige.”Tallie” blev Danmarks vinstrikaste westietik 2011.

 

På utställningen i Hörby (SvTek) debuterade Posh Party Kit . Hon gjorde det med bravur genom att få cert och bli bästa tik. På samma utställning hade vi också med Posh Pepino som både fick exc och ck.

När vi en varm sommardag satt på Ingers terrass i början på juli, började vi prata om Paris och världsutställningen veckan därpå. Varför inte åka dit och titta på hundar och samtidigt få uppleva Paris?

Vi beställde flyg och hotell och fyra dagar senare var vi i denna fantastiska stad. Här fick vi på fyra dagar både uppleva mängder av westies, grupptävlingar med svenska framgångar och sevärdheter i vackra Paris. En upplevelse som vi kommer ha med oss i många år.

 

Väl hemma igen åkte vi till Tvååker( SKK utställning) och Posh Party Kit .Där lyckades hon med bedriften att få sitt andra cert!

 

I augusti blev det även en tur till Tånga Hed . Vi siktade in oss på att eventuellt att Kitty skulle få sitt sista cert och så ställde vi ut en ”oldman” Posh Sportstar (sju år)  som vi sedan använde i avel.

På utställningen fick Posh Peach ”Smilla”  istället sitt första cert, tätt följd av Posh Party Kit. Smilla blev BIM.

Posh Sportstar debuterade med att bli BH-2 med res-cert. En riktigt lyckad dag med kunnig domare dessutom;)!

 

I slutet av augusti hände åter en rolig grej. Vi fick förmånen att köpa Kita ( Novens Goshaga wara) av rasen Shiba. Hon var då 11 månader gammal och kunde tyvärr inte vara kvar hos sin familj pga allergi.

 

Vilken lycka att få en så härlig, vacker  och väluppfostrad hund . Kita älskade från första början alla våra westisar och barn . Hon ger mycket energi.

 

I September fick Kita debuterade i Sofiero med cirka 35 shibor anmälda.

Hon lyckades väldigt bra  och med Anne i kopplet  vann hon sin klass och fick  exc, ck och  fyra bästa tik.

Vilken debut!!! och mer kom det att bli .

 Dagen efter blev Westie World Glen Spey BIR av westisarna tätt följd av Posh Party Kit som blev tvåa .

I november fick Posh Peach fick sitt andra cert, cacib och blev BIM i Växjö .

Grattis Anneli som både trimmar och visar henne mycket proffsigt.

Under året har vi haft två valpkullar och  ni får säkert se någon av dessa valpar framöver.

 

Tack alla vänner och valpköpare för all god support under året!

Inger och Anne 

 

ÅR 2012

I år fick vi kära, nya och fina minnen. Resultatet blev hela fyra nya champion och två valpkullar .

Vi började året med att gratulera Anneli och Smillan (Posh Peach) till BIR och sitt kvalificerande cert för championat i Göteborg i januari. Grattis Anneli och tack för gott samarbete och Ditt engagemang!

I mars var det Malmöutställningen, nu för första gången på den nybyggda mässan ett stenkast ifrån oss! Det blev hattrick för kennel Posh, med BIR och BIM. "Kitty" Posh Party Kitblev BIR och även hon fick sitt sista cert och är nu svensk champion. På besök från Danmark var Posh Playtime med som fick hancertet och blev BIM.

Dagen efter lyckades även Kita vår Shiba få cert och bli bt-4 från juniorklass. En spännande början på hennes år visade det sig.

I februari fick även Ronja (Posh Prive) valpar . Denna gången blev det en hane och två tikar.

I maj var vi i Danmark och ställde ut vår dansksålde westie Posh Playtime som blev trea bästa hane i hård konkurrens.

Kita vår Shiba fick sitt andra cert (danskt denna gång), blev BIR och Kbhv-12.

I juni blev det en tur till Borås,en tradition numera då vi först besöker Ullared och sedan rundar av med hundutställning. I år blev det Shibor för hela slanten och Kita lyckades att ytterligare få ett cert. Vi hjälpte också Kitas uppfödare kennel Noven, som blev BIS Uppfödare med shiborna. Det var en härlig känsla och vi hamnade till och med i Hundsport.

På sommaren fick Kitty tre hanvalpar, vilket resulterade i en härlig valpsommar hos Liljebergs.

En avstickare till Tvååker blev det dock och här debuterade Posh Papaya (Toby) genom att få cert,cacib och bli BIR. Vi hade inte sett Toby sedan han var valp, Anneli hade trimmat honom och han var (är) så fin! Tack Anneli för fantastisk trimning!

 Kita fick ytterligare ett cert och blev trea bästa tik. En riktigt fin helg!

Detta gav mersmak så på Ronneby Brunn  (Sveriges vackraste plats) var  Posh Papaya med som åter blev BIR, fick sitt andra cert. Otroligt nog showande som värsta utställningshunden, på sitt livs andra utställning!

Mormor "Lisa" Multi ch Posh Unique tycker det är roligt med hundutställning och njöt av dagen. På eftermiddagen charmade Lisa till sig andra platsen i Bisfinalen veteraner. Matte Anne var både stolt och inte så lite rörd.

Vidare fick Kita ytterligare ett cert och blev tvåa bästa tik. Kennel Noven hade uppfödargrupp och i väntan på eftermiddagens finalpass, hade vi så trevligt att vi nästan missade finalen...

I Tånga hed fick vi glada nyheter av Anneli där  Toby knep sitt sista cert och nu blev svensk champion.

Sofiero är också en trevlig utställning att vara på när vädrets makter står oss bi, och så var det även i år . Här lyckades Toby bli bästa hane och sedan BIM. Kitty
blev andra bästa tik  i hård konkurrens med hundar både från Danmark och Tyskland. En dag att minnas då fick också fick många bra bilder på Toby och Kitty.

Vilken karriär Toby hade! Ett extra tack till Anneli och Kristina . Vi är väldigt stolta över  vår uppfödning, för Toby är verkligen både en riktigt fin westie och trevlig hund dessutom:)!

Kita vår Shiba fick under året nio!  cert , blev äntligen 2 år i november. I Danmark i december blev Kita BIM, fick sitt kvalificerande cert och därmed kan hon titulera sig Svensk och Dansk Ch Kbhv-12 Novens Goshaga.

Därmed avslutades 2012 lika lyckat som det började.

Tack alla vänner och valpköpare för ett härligt 2012!

Inger och Anne