KENNEL POSH

 

Trimning
En westievalp trimmas för första gången vid cirka 12 veckors ålder. Då har du redan lärt den att stå stilla när du borstar den. Vid första trimningen drar/trimmar man bort valppälsen. Du kan inte själv göra det utan överlämna det till någon som kan trimma westie.
Att trimma innebär att man drar bort pälsen från roten. Då kommer det ny päls som är sträv och stöter bort smuts och väta. Ursprungligen är westien en jakthund och de trimmade sig själva genom att deras päls fastnade i buskar och snår vid grävlingjakt. Idag får vi "hjälpa" till.
Tycker du att det verkar synd att din hund skall behöva trimmas kanske du skall välja en annan ras. En klippt westie kan se mycket prydlig ut men den blir snabbt smutsig och är betydligt mer svårskött. Det är enbart westisar med dålig päls som skall klippas och för att kunna bedöma pälskvalité krävs det en skicklig trimmare .
En westievalp med riktigt sträv päls är inte alls så söt som den med mjuk päls men betydligt mer lättskött. I regel blir de flesta westievalpars päls sträv med rätt behandling men det är viktigt att du lyssnar till de råd du får. Har man en gång klippt en westiepäls är det svårt och ibland plågsamt för hunden att rätta till det! Anlita därför endast trimmare som vi rekommenderar! Tyvärr finns det en hel del oseriösa trimmare.