KENNEL POSH

 

Bad
Westien är ju vit och förblir det med om man låter bli att bada den!
Det låter lustigt men så är det. Ju mer du badar din Westie ju smutsigare kommer den att bli. Westiens päls är nämligen suverän på att stöta bort smuts om den är riktigt och rätt trimmad. Det innebär inte att Westien aldrig blir smutsig. Tvärtom! Men istället för att skölja den varje gång den varit ute, försök att torka av den med en handduk ordentligt. Då får huden och pälsen behålla sitt skyddande fettlager som hjälper till att stöta bort smutsen. Är det riktigt smutsigt och regnigt ute brukar våra hundar få sitta i t ex grovköket och torka. Det mesta av smutsen ramlar då av och det är bara att torka golvet! Givetvis förutsätter det här sättet att du kammar och borstar din hund regelbundet.
En del westisar har en förkärlek att rulla sig i äckliga saker som luktar illa. Givetvis måste man då bada sin westie. Använd ett milt shampoo utan parfym. Apoteket har bra produkter. Använd inte ohyreshampoo i onödan. Det torkar ut huden och då kanske din hund börjar klia sig pga av shampoot. Överhuvudtaget är det viktigt att tänka på att inte bada sin Westie i onödan.
Vänj din hund att bli fönad redan när den är åtta veckor. Ta det lugnt men börja redan när den är liten att det inte är farligt. Du kommer ha mycket glädje av den träningen i framtiden!

Shiborna behöver dem inte iheller bada för ofta .Vissa älskar att bada i havet andra inte. Själv badar vi våra shibor endast i samband med att de är med på hundutställning .Precis som westie är det bäst att använda ett milt schampo.