KENNEL POSH

Att köpa Valp

 


Innan man bestämmer sig för att köpa hund skall man tänka sig noga för. En westie eller shiba lever i minst 10-12 år. Den behöver gå på promenader varje dag och kan inte lämnas ensam mer än fyra timmar. Skall man åka på semester måste man ordna med passning om man inte vill ta med sin hund. Då kanske man måste vaccinera hunden samt ordna en del papper så att man kan ta med sig den utomlands.Har man väl bestämt sig och ordnat det praktiska så är westien och shiban en glad och positiv hund som älskar livet.
I våra hem har hundarna våra barn som sina favoritkompisar. De älskar att busa tillsammans och att även få en kram eller puss då och då. 
 
Flockledare i familjen är alltid de vuxna. Det är mycket viktigt att inte glömma bort att det inte finns barnvänliga hundar enbart hundvänliga barn!
 

...en valp behöver mycket trygghet och omtanke för att utvecklas till en harmonisk kompis.

När du får din valp så kan den känna sig lite ensam och rådvill utan sina syskon och mamma men brukar snart komma till ro. Låt en person i familjen ta hand om valpen, rasta, ge den mat och kela med valpen första dagarna. Då kommer valpen snart att känna sig trygg och hemma i sin nya miljö. Valpen behöver mycket trygghet och omtanke men också lugn och ro. Lägg gärna ett par använda sockor i korgen som luktar dig. Då kan valpen sova i lugn och ro och veta att du finns i närheten. Valpen måste få sova mycket. Då utvecklas den till en harmonisk kompis och trevlig individ.

...Westien en glad och positiv terrier som älskar livet.

Bestäm var valpen skall sova. En hund skall ha en lugn plats där den kan få vara ifred om den så önskar. Extra viktigt är det här om man har barn. Respektera alltid att en hund som sover vill vara ifred. Lär barnen det med!

Valpens mat skall man vara mycket noga med. Följ alltid de råd du fått av oss. Många experter kan allt på detta område men om du köper valp hos oss är det våra råd som gäller!
En valp skall ha mat på bestämda tider. Äter inte valpen upp sin mat inom 15 minuter ta bort maten och servera ny mat vid nästa måltid.

Respektera alltid att en hund som sover vill vara ifred.

Lättast att få valpen rums-ren är att börja med att lägga en tidning vid ytterdörren. Glöm inte att en skön mjuk matta är skönare att kissa på än en tidning. Iakttag valpen efter måltid, sömn och lek.
Ett gott råd är att alltid ha sin hund försäkrad. Förutom de vanliga vaccinationerna mot valpsjuka, parvovirus och kennelhosta kan mycket annat hända din hund som kräver veterinärvård.

En utmärkt bok om Westien har Birgitta Hasselgren skrivit. Köp den och läs mer om denna underbara lilla vita kompis!

De finns båda bra rasklubbar för Shiba och Westie som ger bra information om rasen.