KENNEL POSH

 

ÅR2006
Detta var året då vi skaffade oss nya europeiska kontakter inte minst genom våra täta Danmarksbesök...

Året började med DKK utställning i Odense där Kenzo (Posh Super Glide) blev BIR (Ingela Nilsson var domare) bland ett 50-tal westie samt BIG-2 .Han blev då också vår sjunde Internationella champion.

I Februari deltog Posh Promise ( Ebba) 5 månader gammal på Nordskånska Kennelklubbens Valpshow i Hässleholm med 600 valpar anmälda. Ebba blev BIR och slutade BIS-3 .

En fantastisk debut för lilla Ebba!

I maj åkte vi till SvTek utställning i Tånga Hed .Här fick Posh Arietta sitt första certifikat och blev Bt-3.

Efter att ha åkt till Drammen två år i rad och förälskat oss i Norge var det nu dag för Inger att följa med på långresa!

Återigen hade vi lycka att ta hem både Bästa hane och tik! Posh Detroits Redwings blev BIR med cert och caciab. Posh Maundy blev BIM och kunde därmed titulera sig Nordisk champion..

I juli fortsatte vi utställandet i Borås där Posh Detroits Redwings åter fick cert, blev BIR och slutade dagen med BIG-3 . Varmt var det och roligt hade vi.

I slutet av juli ordnade Danmark en internationell summer show fyra dagar i rad utanför Köpenhamn. Dit kom det hundar och westiesar från bl a Tyskland , Danmark, Norge,

Holland, Ryssland och lilla Sverige förstås!

Hör och häpna så lyckades Posh Detroits Redwings bli BÄST I RASEN två dagar i rad.

Posh Maundy blev bt-3 en dag och bt-2 en dag. Det var en av de absoluta höjdpunkterna under året.

I augusti for Anne till Ronneby Skk Int utställning med Posh Detroits Redwings som BIR och Posh Maundy som BIM. På eftermiddagen lyckades även ”Chicko” bli Bästa terrier och avslutade dagen med hela familjen Persson, Johanna, Pernilla på plats som ivriga supporters.

Ett riktigt härligt sommarminne som började med ett rejält ösregn och slutade i strålande sol!

Familjen Persson kom direkt från Stockholm där Milly (Posh Electra Glide) ingått äktenskap med Ch Spoilt Brat du moulin de Mc gregor.(Rocco).

I början av september blev det ännu ett Tånga Hed besök . Västsvensk terrierklubben ordnar trevliga utställningar och är alltid lika gästvänliga även mot oss skåningar!!!

Denna dag började också i ösregn (oj vad det regnade) men det blev allt bättre även denna dag. En härlig dag hade vi med våra flickor och resultatet var mer än fantastiskt!

Posh Detroit Redwings blev BIR och BIG -2 och Posh Penny blev Bästa tik och äntligen champion. Matte Ann-Gitt svor av glädje inför detta resultat! Även Chicko blev äntligen champion eftersom han lyckats fylla två år!

Vi avslutade vårt år med Bjuv utställningen i september där Posh Promise fick sitt första cert och S o Dk ch Posh Spirea blev Bt-2 och Bästa veteran.

En liten avstickare gjorde vi till Malmö valputställning .Vi hade inga valpar att visa utan i år var det en tvåbening som utmärkte sig. Johanna var med i Juniorhandling på det årligen anordnade Sydsvenska Mästerskapet.

Johanna 8 år lyckades hålla nerverna i styr och placerade sig på andra plats av 30 startande ekipage. Vad månde bliva?!

Resten av året njöt vi av Millys valpar. Hon fick sex valpar och det verkar vara en riktig kanonkull. Valparna har hamnat i många bra hem och det skall bli spännande att följa deras utveckling.

År 2007
I år fick vi till vår stora glädje SvTeK uppfödarmedalj.
Vi fick den på Sydsvenska terrierklubbens årsmöte i januari. En utmärkelse vi värderar högt.
I januari fick vi också fyra fina valpar efter Rotella Foxy u Posh Arietta som vi är mycket glada för. Det skall bli intressant att framöver följa deras framfart.
På tidig vårkant var vi också på Hässleholm Skk valpshow . Här blev Posh Prive BIR och BIG -2  och Posh Pilgrim BIM.

I mars åkte vi till Crufts i England för att beskåda ca 180 westiesar från hela Europa men framförallt från England som är rasens hemland . Vi var också hejarklack till vår svenske representant Rocco (Spoilt Brat Du Moulin De McGregor) med matte Suzanne i snöret.
En oförglömlig upplevelse att få uppleva när detta ekipage blev BIR på denna prestigefyllda show. I England fick vi också nya kontakter som vi senare i år haft stor glädje av.

I mars var det dags för Malmö Int utställning. Posh Maundy  blev här bästa tik och BIM och kunde nu titulera sig Internationell Champion, tätt följd av sin mamma Sch Dk ch Posh Spirea som blev Bt-2 och bästa veteran. En riktig järnlady är hon och vilken lycka vi har haft av denna lilla stjärna.

I maj deltog vi i Hörby på Svtek utställning. Här lyckades Posh Arietta få sitt andra cert och avslutade dagen med att bli BIS-3 bland många fina terriers. På samma utställning debuterade
Posh Lladro som slutade Bh-3.

I Borås hade vi Chicko (Posh Detroits Redwings) med oss. Han blev BIR och fick sitt sista cacib vilket gjorde honom till Int och Nord Champion inte fyllda tre år gammal. Även Posh Pralin utmärkte sig genom att bli BIS-2 valp på hela utställningen.
I Tvååker fick Posh Arietta sitt sista cert och blev svensk champion. Posh Lladro fick sitt första cert.

Sommaren avslutade vi med Skk:s utställning i Ronneby med BIR och BIG-2 för Posh Detroits Redwings och BIM för Posh Prime endast 10 månader gammal. En syster till Posh Pralin och Prive.
Hösten har vi ägnat oss åt valpar efter Posh Electra Glide och White Label Daim( som vi lånade av Sofie Tönder och meriterade till Svensk och Dansk Champion och Khv-07. En fantastisk trevlig westieherre som vi är mycket glada att nyttja valpar efter)Här hemma har vi behållit Posh Pasqua  (Jolly) som är full av charm och verkligen jolly!.

Vi har också deltagit på Westiealliansens uppfödarmöte under hösten som både var trevligt och givande.

I England har vi följt utvecklingen under året och genom kontakt med Mrs Shauna Fryer, Kennel Hopecharm har vi fått äran att låna två av hennes unga stjärnor Hopecharm Major Luke och Vogrie Lizzie Bryce of Hopecharm. Dessa kommer vi att ställa ut och använda i avel under nästa år.

Vi vill tacka alla supporters, gamla och nya valpköpare för all uppmuntran under året. 

 

År2008
I år började året med My dog i Göteborg där Posh Lladro blev BIR, Svensk Vinnare-08 och fick cert och cacib. En fantastisk dag som avslutade med att vi körde hem från Göteborg i 50 km/h i snöoväder och blixthalka. Nästa år tar vi tåget! (Det gjorde vi faktiskt!)
Vår juniortik Posh Prime vann sin klass och blev fjärde bästa tik på samma utställning.
I februari var det dags för den numera traditionella valputställningen för oss i Hässleholm.
Bland ett 10-tal westievalpar blev Posh Pasqua(Jolly) BIR-valp och Posh Pinotage BIM.
Jolly avslutade dagen med att bli tvåa bästa terriervalp på utställningen.
I februari tog vi en avstickare till Danmark Här fick både Hopecharm Major Luke (Raymond)
och Vogrie Lizzie Bryce at Hopecharm (Lizzie)sina första danska cert.
Posh Electra Glide fick valpar i slutet av mars med Raymond. Dessa fyra valpar är vi mycket nöjda med. Två av dem skulle senare på året visa framfötterna…
I maj fortsatte vi att åka över sundet vilket resulterade i att Lizzie blev Dansk champion samt även grupplacerad på Danska Terrierklubbens utställning i Helsingör.
Maj månad är en intensiv utställningsmånad och vi fortsatte vårt tävlande i Hässleholm där vi hade en riktig bra dag. Lizzie blev BIR, Svensk champion och senare på eftermiddagen vann hon även gruppen!  På samma utställning blev Raymond BIM och fick cert.
Efter en avstickare till Borås och Ullared som även det har blivit en kär och kul tradition, väntade världsutställningen i Stockholm.
Länge hade vi väntat till denna höjdpunkt och det var verkligen Worth waiting for!
Vi hade fantastiskt trevligt de här dagarna i Stockholm. Både Lizzie och Raymond gjorde bra ifrån sig och de var bara ett hårstrå från seger på Bl a Världsutställningen. Men att bli näst bäst av 104 westiesar är inte fy skam!
Vi var väldigt glada när vi satt oss i bilen tillbaka till Skåne. Några otäcka husdjur hade vi hittat på hotellrummet så när vi kom hem fick allt vi hade med oss in i Bastun och hundarna fick ett rejält bad. Något vi alltid kommer att minnas!
Även vår engelska uppfödare till Raymond och Lizzie skrev och gratulerade samt skickade oss presenter och de utställningskoppel som var anledningen till att vi har fått låna dessa två underbara westiesar från England.
I augusti blev det en familjtripp till Ronneby med alla i familjen Persson och Liljeberg närvarande. Lizzie blev BIR och Big -2 och Raymond blev bh-2. En trevlig helg med både sol och vatten!
Hösten närmade sig med stormsteg och då är det dags för Sofiero och Bjuv utställningen . På Sofiero fick Posh Point of View (äg: Mikael Brisk) sitt första cert och slutade bh-3. På Bjuvutställningen blev Lizzie BIM.
Detta blev Lizzies sista utställning för året.  I december parades hon med Rocko. Så spännande de kommer att bli att vänta och längta efter dessa guldklimpar!
Däremellan var vi i november på Malmös stora valputställning . 20 westievalpar var anmälda och dömde gjorde Britta Roos-Börjesson. Vilken avslutning på året det blev för kennel Posh!  Posh Pecan (Stanley ägd av Jennie Sterner) blev BIR och Posh Pistage (Cocos ägd av Mia Sandberg) blev BIM . Posh Pecan (Stanley) slutade dagen som Bästa terrier och BIS-2 av 1356 valpar. Vi är djupt smickrade över denna stora hedersbetygelse och jätteglada!
Stort tack till alla fans och supporters!
Hans mamma Posh Electra Glide (Millie) blev BIS för fem år sedan på samma utställning.
Det är en av de roligaste upplevelserna och minne vi har tillsammans i Kennel Posh!
Året har också inneburit en del arbete i Westiealliansens avels- och uppfödarkommitté där vi båda är med. Vi är smickrade och ödmjuka inför detta viktiga uppdrag. Anne är dessutom med i Sydsvenska Terrierklubbens styrelse och Inger medlem i Sydwestiens styrelse!

År 2009

 

Året började med en tripp till Göteborg i januari och My DOG.

För att vara säker åkte vi tåg vilket blev perfekt. Vi hade också äran att bo på Gothia Tower Hotell och levde riktigt lyxliv. Stort tack för den möjligheten, Micke!

Anmälda var Kevin (Posh Point of View) och Jolly (Posh Pasqua). Det blev BIM och cert (hans andra)för Kevin och 2 bt för Jolly (hennes debut) så det blev en bra början på året.

Hässleholms valputställning (Sydskånska kennelkluben) har blivit en tradition för oss att både delta (om vi kan) och närvara . I år deltog syskonen Posh Pecan (Stanley)och Posh Pistage . Tretton westievalpar var anmälda och de vann både Bäst i rasen (Stanley) och bästa tik.  Dagen avslutades också med att Stanley blev Bästa terrier. Dagen efter var det dags för Best in show. Efter en kort sejour på Sydsvenska terrierklubbens möte i Arlöv, satte vi oss i bilen för att med nöd och näppe hinna delta i BIS:et! Resultatet blev fantastisk och Stanley avslutade dagen med att  bli BIS-2  bland 900 valpar.

Domare var terrierspecialisten Charlotte Melin. Detta var startskottet för denna ”valp”, och att han skulle bli en sådan stjärna! Ja det trodde vi aldrig och mer skulle vi få uppleva....

I april fick vi ett brev ifrån Minna Jaakola i Finland (kennel White Villan i Finland). Hon undrade om vi ville låna Vito (Multi ch Ates Souhaits De Moulin de Macgregor) för avel.

När vi var i Stockholm på världsutställningen 2008 blev vi väldigt förtjusta i denna trevliga sunda och fina westie så vi blev mycket glada för en fantastisk möjlighet att få låna honom.

Pernilla, vår gode vän och tillika valpköpare till Ronja (Posh Prive) ville gärna ta hand om honom och så blev det. Vito anlände till Skåne i maj 2009 och kommer vara hos oss ett bra tag till.

I maj var det dags för numera sedvanliga Hörby och Hässleholm. I Hörby var det 30 westie anmälda och tro det eller ej, Posh Point of View fick cert, championat och blev Bäst i rasen i hårdast möjliga konkurrens. Med Anne i snöret och med en rejäl hejarklack, lyckades Kevin  att bli BIS på Svtek utställning i Hörby år 2009. Vilken succé!!! Micke kunde knappast tro sina öron när han fick än det ena och än det andra telefonsamtalet från Skåneland! Kallt var det, men vi kommer att minnas dagen som både mycket strålande och varm!

Efter denna helg, hann vi knappt hämta andan förrän det var Smålandsdags!

Orrefors var platsen för Westiealliansens årliga officiella utställning med 80 westie anmälda. Vi fick en dag som vi kommer alltid minnas med våra tre westies, samtliga av vår egen uppfödning. Vår valp Posh Partygame blev trea bästa hanvalp och Annes fina Lisa (Multi ch Posh Unique) blev Best in Show veteran. Som grädde på detta moset, lyckades Posh Pecan med bedriften(Stanley ) att förutom vinna BIS Junior till och med vinna över alla andra och bli vår första egenuppfödda BIS på Westiealliansens utställning, endast 14 månader gammal!

Under loppet av två veckor fick två drömmar uppfyllda. BIS på SvTek och BIS på Westiealliansen med två olika hundar . Förutom att  Mikael,(Kevins husse), Jennie(Stanleys mum) och Anne var glada var även Inger stolt som en tupp! som äger Millie (Posh Electra Glide) Hon är stolt  morsa till dessa två söner.

Efter dessa helger, tog vi oss ett djupt andetag, innan det var dags för ett årligt besök på Ullared och Borås utställningen som alltid är ett säkert inslag. Förutom diverse fynd på Ullared förstås blev det storslam i Borås för Kennel Posh.

Posh Pecan blev åter BIR och Posh Pasqua (Jolly) BIM . Posh Pecan blev också BIG-4 i hård terrier konkurrens. Stanley följde upp sin vana trogen att vinna! Och det blev fler cert och bäst i rasen vinster för Stanley både i Tvååker, Ronneby,Norrköping och cert i Bjuv.

I augusti var Vito med oss i Danmark på Hilleröds Dansk kennel klubs utställning. Vito hade en mängd championtitlar med sig i bagaget men var inte dansk champion. I hård konkurrens (50 anmälda) fick Vito sitt danska certifikat och avslutade dagen med att bli BIR.  Numera är han alltså dansk Champion med. På samma utställning fick Mellanmöllans Kyle Minogue (e, Hopecharm Major Luke ”Raymond”) cert och blev näst bästa tik .I två andra klasser vann Raymonds och Millys döttrar  så vi var både stolta och glada att se andra vinna med vår uppfödning.

Vi hade i år våra valpkullar på våren och sommaren då vi också tycker det är lättast för både oss att ha valpar precis som för våra duktiga och trevlig valpköpare. I första kullen har Posh Party Kit (Kitty) fått stanna och bor hos Annes familj (eller så är det de som bor hos henne!)  .Hon är efter Multi Ch Spoilt Brat de Moulin de Macgregor (Rocco) och Ch Vogrie Lizzie Bryce by Hopecharm. 

I september var vi på en tripp till Odense där vi träffade Shauna Fryer, Hopecharm kennel.

Lizzie fick följa med tillbaka med Shauna till England och med oss hem till Sverige hade vi Maysie (Hopecharm Carrie O´key) . Maysie hoppas vi få valpar efter  men någon utställning framöver  kanske det kan bli. I England har Maysie reservcert och hon är en underbar liten personlighet!

 I oktober var vi i Göteborg på Westiealliansens uppfödarmöte. Föreläsare var Lars Fält på lördagen och på söndagen handlade det om revideringen av RAS =rasspecifika strategier för Westien. Vi hade väldigt trevligt och vill tacka Westie i Väst för ett trevligt arrangemang!

 I november  var vi också på Malmö Valp där Posh Partykit var med .Hon slutade som bt-2, mer flygande i luften än gående och hon satt mer vackert än stod fint!  Men lillmatte (Johanna) är säkert beredd att ta över och då kommer hon säkert att få ordning på Kitty. För ett riktigt charmtroll är denna lilla personliga hund.

Vi  summerar året med att vi var på 12 utställningar, vann 8 BIR,  2 BIM  och 11 cert med 5 olika hundar . Vi är oerhört glada och ödmjuka för detta fantastiska år för kennel Posh.

 Inte att förglömma har Hopecharm Major Luke (Raymond) Posh Detroits Redwings (Chicko) , A tes Souhaits de Moulin Macgregor (Vito) och Posh Point of wiev (Kevin) många lovande valpar efter sig i hela norden som vi kommer att följa med stort intresse år 2010. Året som gick har också gett oss många kontakter med våra grannländer, vilket vi är både glada och tacksamma för att vi fått. Detta är både utvecklande för oss och vår kennel, och vi hoppas både kunna besöka våra grannar, såväl som att få besök av dessa! Lycka till !

Ett fantastisk och framgångsrikt år för Kennel Posh!

ÅR 2010

 

Året inleddes på My Dog i Göteborg . Vi hade Posh Pecan och Posh Pasqua med oss.

Posh Pecan (Stanley), endast ett och halvt år lyckades åter bli BIR och BIG-4 för domare Liz Cartledge England.

 Westiesar från Ryssland, Tyskland och Danmark deltog, och konkurrensen var knivskarp.  Posh Pasqua blev trea i sin klass.

 

I februari var vi på valputställning i Hässleholm med syskonen Posh Pepino och Posh Peach . De lyckades bland många westievalpar bli tvåa bh och bt.

 

I maj debuterade ”Maisy” Hopecharm Carrie O´key på utställning här i Sverige. Denna underbara lilla tik visade sig med all sin iver och blev trea bästa tik på utställningen i Hörby.

I maj besökte vi den trevligta terrierklubbsutställningen i Tånga Hed med syskonen Posh Pecan ”Stanley” och Posh Pinje ”Smilla”. Posh Pecan fick sitt avgörande cert för att bli Svensk champion och blev också BIR .Posh Pinje fick ck och slutade fyra bästa tik.

 

På sommaren besökte vi vår  nordiska grannar. Först ut var Danmark närmare bestämt åkte vi till Jylland, Herning och Världsutställningen där. Tyvärr hade Inger influensa och vi var väl inte riktigt på topp denna weekend  men hade ändock tre fina dagar där  syskonen Posh Pecan och Posh Pepino ”Peppe”  fick bra placeringar. Legoland som vi avslutade helgen med, är ju också ett pålitligt resmål och succé både hos Charlotta och Linnea som var våra glada reskamrater denna weekend. De hade en härlig helg på mysigt och fint hotell i Silkeborg.

 

Helgen efter var Inger betydligt kryare och  vi begav oss till Trondheim i Norge för att mötas av en underbart vacker stad. Posh Pecan ”Stanley” och Hopecharm Carry O´key ”Maisie”  hade vi med oss. Båda två fick cert, cacib och blev BIR och BIM .Därmed kunde Stanley även titulera sig Norsk champion efter denna helg. På söndagen begav vi oss upp i de norska fjällen. En riktigt go´tur!

 Resan hem gick väldigt lätt efter en härlig helg i Norge.

 

Efter dettog vi en paus fram till slutet av september då vi återigen besökte vårt kära grannland Danmark, återigen med Posh Pecan. Det var en stor utställning utanför Köpenhamn med ett fyrtiotal westie närvarande. Stanley lyckades med bedriften att få cert cacib och bli BIR och KbhV-10. Numera kan denna fantastiska hund titulera sig  Internationell och Nordisk champion. En strålande karriär för denna speciella hund som började med att bli BIS-2 för två år sedan på Malmös stora valputställning  . Ett stort tack till Jennie, Stanleys matte som sköter honom så väl och älskar honom gränslöst!.

 

Posh Pecan ”Stanley”  blev också pappa under året , både med våra egna tikar och några andras kennlars tikar .

Vi har inte haft så många valpar i år, och vår förhoppning är att några av dem får visa sig i utställningringen.

.

I december åkte ”Raymond”  Hopecharm Major Luke till England för att användas i avel . Nu har Raymond fina valpar i England med.. Till vår stora glädje har han återvänt till oss igen . Vår speciella pojke!

Vi vill särskilt tacka alla fantastiskt duktiga valpköpare och vänner för ett framgångsrikt år för kennel Posh!

 

Inger och Anne