Kennel Posh

Fotoalbum

Mat hundar
Mat hund 2
ben
Kam mm

Skötsel och Mat

Mat

 Ge Westien och Shiban gärna hemmalagad mat. Hos kennel Posh har vi ett utmärkt recept för detta och hunden mår väldigt bra både i mage och hud.

Dryga gärna ut maten med morötter (rivna) och blanda i en äggula då och då. En bit skalad morot eller gurka gillar hunden och är bra för hunden att tugga på. Om din hund inte äter, truga inte utan ta bort maten efter 15 minuter och servera nytt foder vid nästa mål. Låt aldrig maten stå framme! Absolut förbjudet är kotlett-, fågel- och fiskben. Dessa ben är vassa och kan skada svalg och strupe. Hunden får inte luft om de fastnar i halsen och kvävs. Likaså ge inte  kryddad mat. Däremot ett oxmärgben kan du ge din westie lite då och då. Det är även bra för tänderna och motverkar tandsten.

Diarré och Kräkningar

Någon gång i hundens liv kommer den att få diarré eller kräkning ofta av en yttre påverkan. Extra försiktig måste man vara med en valp eller den gamla hunden.

Idag finns det bra receptfria medel att ge för att motverka diarré. Det kan alltid vara bra att ha sådant i sitt hund förråd.

Veterinär

I många försäkringar ingår idag FirstVet (digital tjänst ). Ta kontakt med dem först innan du går till en vanlig veterinär

Skötsel

Torka av westiens och shibans tassar efter varje rastning. Vid fuktig väderlek, blir din hund van vid denna hantering. Snart lär sig hunden att stanna innanför dörren för att bli avtorkad och det blir en god vana. Hundens tassar mår bra av att vara torra. Ibland kan de bli röda det är svamp och du kan ta på potatismjöl eller pevaryl puder på dem.

Klorna på din valp behöver klippas minst en gång vart tredje vecka. Om du känner dej osäker så be någon annan hundvan att klippa klorna. Låt inte klorna bli för långa. Hunden får då fula fötter och blir rädd för att klippa klorna.

Om du själv klipper klorna ha då potatismjöl eller kvikstop tillhands om du skulle klippa fel.

Kolla hundens öron regelbundet ibland kan det finnas smuts i dem. Rensa med en tofs och använd ett bra öronrens. Glöm inte att alltid göra rent först innan du behandlar med något medel i öronen.

Fästingar. Du kan, från att valpen är 6 månader, använda ExSpot eller Frontline. Variera gärna medlen över tid. ANVÄND INTE FÄSTINGHALSBAND!!! Tabletter mot fästingar (veterinär krävs för recept) finns med blandade erfarenheter. Det är gift, och jag avråder, då vi än så länge inte vet hur giftigt det är. Biverkningar är klåda, irritation, kramper, sterilitet och missbildningar.

Ju mer man badar eller sköljer av en Westie eller Shiba ju smutsigare blir den!