Kennel Posh

Fotoalbum

Daisy_o_Tessa
Morris fårn Göteborg
Molly trimmmad
Lurvig Daisy

Trimning och Bad

Trimning
En westievalp trimmas för första gången vid cirka 12 veckors ålder. Då har du redan lärt den att stå stilla när du borstar den. Vid första trimningen drar/trimmar man bort valppälsen. Du kan inte själv göra det utan överlämna det till någon som kan trimma westie.


Att trimma innebär att man drar bort pälsen från roten. Då kommer det ny päls som är sträv och stöter bort smuts och väta. Ursprungligen är westien en jakthund och de trimmade sig själva genom att deras päls fastnade i buskar och snår vid grävlingjakt. Idag får vi "hjälpa" till.
Tycker du att det verkar synd att din hund skall behöva trimmas kanske du skall välja en annan ras. En klippt westie kan se mycket prydlig ut men den blir snabbt smutsig och är betydligt mer svårskött. Det är enbart westisar med dålig päls som skall klippas och för att kunna bedöma pälskvalité krävs det en skicklig trimmare .
En westievalp med riktigt sträv päls är inte alls så söt som den med mjuk päls men betydligt mer lättskött. I regel blir de flesta westievalpars päls sträv med rätt behandling men det är viktigt att du lyssnar till de råd du får. Har man en gång klippt en westiepäls är det svårt och ibland plågsamt för hunden att rätta till det! Anlita därför endast trimmare som vi rekommenderar! Tyvärr finns det en hel del oseriösa trimmare.

Trimma själv?
Vill du lära dig trimma själv brukar rasklubben ordna trimkurser för intresserade. Vi anser att de flesta som är tillräckligt envisa och fingerfärdiga kan lära sig att trimma sin hund själv medan de övriga som går en trimkurs förstår att det är inte hur enkelt som helst!
Vill du ställa ut din hund krävs det en helt annan trimning av din hund. Var tredje till femte vecka behöver en utställningshund trimmas i minst ett halvår före aktuell utställning för att bli i topptrim.
Har vi inte möjlighet att trimma din hund hos mig rekommenderar vi alltid en trimmare.
Vi tycker att det är roligt att få följa din/er hund genom livet och träffa både hunden och Dig/Er vid trimningstillfällena.

Kamma din Shiba

En Shiba behöver kammas och borstas regelbundet och givitvis klippa klorna. Shiba valpen måste du träna att stå på en bilmatta på ett bord direkt när du får den, Den är extra känslig med sina tassar så det är viktigt att du handskas med den regelbundet. Ca två gånger om året fäller Shiban då behöver du kamma den ännu mer och ev kan du bada den och sedan föna för att på så sätt få av pälsen så den ny får plats.

Vill ni själv börja trimma er westie rekommenderar jag starkt Celso Mollo video på facebook

 https://www.youtube.com/watch?v=8LoLu6nTaKc